Meja med dvema občinama. V Krškem spluženo, v Kostanjevici pa …

“Ena občina je čiščenje kolesarske steze opravila vzorno, druga ima očitno prioritete drugje” so zapisali v Slovenskih novicah, po tem ko jim je njihov bralec poslal to fotografijo.

Minuli petek je tudi posavske občine pobelil sneg. Tako kot vedno ob obsežnejšem sneženju se je tudi tokrat po vsej Sloveniji vnela debata glede pluženja in čiščenja cestišč. Slovenske novice pa so objavile fotografijo, ki na zanimiv način prikazuje mejo med kostanjeviško in krško občino. Na njej se jasno vidi, kako je krška občina poskrbela tudi za sčiščeno kolesarsko stezo, medtem ko so v Kostanjevici nanjo pozabili.

Fotografijo jim je poslal njihov bralec, ki je zapisal: »Kolesarska steza med Kostanjevico na Krki in Krškim splužena točno do meje med občinama. Zelo nevarno za pešce in kolesarje, ki morajo zato hoditi ob robu vozišča. Po glavni cesti se vozi vse do 90 kilometrov na uro. Steza pa je bila lani odprta tudi zaradi boljše prometne varnosti. Skratka, niso samo Ljubljančani tisti, ki se pritožujejo nad nespluženimi cestami …«