Medtem ko Golob poziva Slovence k veganstvu, sam uživa za polno mizo mesnih dobrot

Restavracija Baščaršija Etno Hiša je po novem letu objavila fotografijo, kjer za mizo posedajo ljubljanski župan Zoran Janković, vodja restavracije Aljoša Marković in premier Robert Golob, poroča portal Nova24TV. Sliko ej na družbenem omrežju X delil tudi novinar Bojan Požar.

Premier Robert Golob je že pred izvolitvijo trdil, kako naj bi obstajala prevelika konzumacija mesa in predlagal omejitev njegove konzumacije: “Živinoreja in konzumacija mesa sta preveliki. In samo en dan ali dva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil.”

Golob pa se ni ustavil tukaj. Decembra 2022 je namreč poskrbel za oblikovanje Strateškega sveta za prehrano z namenom, da prišlo do “priprave predlogov in ukrepov za boljšo oskrbo državljank in državljanov s cenovno dostopno kakovostno in varno hrano, ki ima hkrati tudi najmanjši možni negativni vpliv na zdravje ljudi, okolje in podnebje“. Slednji je lani izoblikoval predlog, da se otrokom v vrtcih in šolah ponudi možnost rastlinskega oziroma veganskega jedilnika. Pediatri, ki so bili kritični tudi do sestave sveta, so se predlogu uprli in dodali, da to ne bo imelo pozitivnega vpliva na zdravje otrok, ampak se lahko zgodi tudi obratno.

Velik zagovornik veganstva pa se očitno vseeno rad preda dobrotam mesnih izdelkov. Nedavno je tako družbena omrežja preplavila slika slovenskega premierja v gostilni Baščaršija, kjer mu je družbo delal ljubljanski župan Zoran Janković.

Zanimivo, Golob se v zadnjem času pogosto srečuje z Jankovićem. Mnogi opozarjajo, da mu ta predstavlja tudi vez s političnim ozadjem na levici.