Medtem ko Čeferin na TV komentira politiko, mu razpada Uefa

Aleksander Čeferin je nekoč kot odvetnik branil zloglasnega ljubljanskega župana Jankovića.

Na komercialni televiziji POP TV, ki jo poznavalci zaradi njenega čedalje bolj pristranskega poročanja kličejo kar LMŠ TV, v zadnjem času redno gostijo ljudi, ki vedo povedati kaj kritičnega o trenutni vladi. Tako je bilo tudi v nedeljo.

 

V oddaji Fokusu so gostili predsednika evropske nogometne zveze Uefa Aleksandra Čeferina in ga povsem nekritično predstavljali kot nekakšnega mesijo in velikega političnega rešitelja Slovenije. Pri tem se je seveda Čeferina, čeprav mu pravila Uefe prepovedujejo komentirati politično dogajanje, na široko razgovoril o slovenski vladi. Med drugim ji je očital napačno komunikacijo v času epidemije, represijo in podobne očitke, ki jih dnevno slišimo iz ust voditeljev opozicijskih strank.

A medtem ko je Čeferin na POP TV komentiral politiko, mu je za hrbtom dobesedno razpadala Uefa. Enajst najbogatejših in največjih evropski klubov se je namreč odločilo, da bo ustanovilo samostojno Superligo, katere glavni sponzor naj bi bila slovita mednarodna finančna skupina JP Morgan. Ker gre za klube, ki prinašajo največ gledalcev, s tem pa tudi največ denarja, utegne slednje pokopati Uefo.

Le kdo bo namreč gledal nogometne tekme tretjeligaških klubov, ki bodo ostali v Uefi. S tem se je tudi pokazalo, da Čeferin očitno ne premore dovolj sposobnosti in pogajalske taktike, da bi lahko evropski nogomet obdržal enoten.

A. M.