Med prejemniki “gospodarskih oskarjev” tudi sevniški Stilles

Stilles, proizvodnja.

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za posebne dosežke na področju gospodarstva in podjetništva za leto 2018. Med prejemniki je tudi sevniško podjetje Stilles, ki ga vodi Rok Barbič, in je znano po opremljanju prestižnih hotelov.

Rok Barbič

Komisija je za Roka Barbiča zapisala, da je Stilles umestil v enega najpomembnejših igralcev v srednjeevropski regiji na področju celovitega interiernega opremljanja večjih projektov po sistemu Turnkey Solutions Supplier. Od ustanovitve naprej je tako Stilles izvedel več kot 900 projektov doma in po svetu, zgolj v letu 2017 pa so bili prisotni v 20 državah. Pripravili so 1.770 načrtov, zaključili 50 projektov in v delo vključili 677 dobaviteljev.

Barbič je na podelitvi tudi sam spomnil na dosežke Stillesa, ki v tujini opremlja vrhunske hotele, v Sloveniji pa priložnosti praktično ne dobi. V družbi upajo, da bo lažje po privatizaciji turističnega sektorja.

Do takrat pa so usmerjeni na tuje trge, prav v sredo so podpisali pogodbo v vrednosti 10 milijonov evrov za opremljanje treh štirizvezdičnih hotelov v Nemčiji.

Poleg Stillesa so nagrado prejela še podjetja Doul, Inea, Tiskarna Jesenek, Saubermacher Slovenija in ETI Elektroelement.

Nagrajenci prihajajo iz šestih dejavnosti in petih slovenskih regij žirijo pa so med drugim prepričali s svojimi poslovnimi rezultati. Njihova skupna dodana vrednost je v povprečju v zadnjih petih letih namreč vsako leto zrasla za 7,4 odstotka, kar je približno 60 odstotkov hitreje od rasti v slovenskem gospodarstvu.

Prepoznavna Stillesova spalnica.

M. P.