Med prazniki številni alkoholizirani vozniki na posavskih cestih

Slika je simbolična

V noči na 23. 12. os policisti v Brežicah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 53-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Sevnica so 23. 12. nekaj pred 16. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW golf. Ugotovili so, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,83 miligramov alkohola. Tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 26. 12. so v Dobovi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. 45-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

26. 12. popoldne se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju. Do trčenja dveh vozil je prišlo, ko je 63-letni voznik osebnega avtomobila v križišču odvzel prednost 45-letni voznici. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov alkohola, so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

PU Novo mesto