Med najboljšimi tudi Terme Paradiso

Terme Paradiso v Dobovi.

Terme Paradiso iz Dobove so v akciji NAJ kopališča 2018 zasedle 2. mesto med malimi termalnimi kopališči. V termah pravijo, da jih še bolj kot to veseli, da gostje pri njih opazijo čistočo na bazenu, ureditev kopališča in okolice.

Včeraj smo poročali, da se najbolje ocenjeno mladinsko prenočišče v Sloveniji nahaja v Brežicah. Ta naslov je pripadel MC Hostlu Brežice, ki se nahaja le streljaj od brežiškega mestnega jedra. Kot najboljši so bili izbrani v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Ni pa to edini laskavi naslov, ki je v preteklih dneh odšel v Brežice.

V torek, 9. oktobra, je namreč v Lendavi potekala zaključna prireditev za NAJ kopališča 2018, kjer je sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije.

Zmagovalci letošnjega 28. izbora Naj kopališče v kategoriji velikih, srednjih in malih termalnih kopališč so Terme 3000, Terme Vivat in Zdravilišče Radenci, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.

Pri tem pa so med malimi termalnimi kopališči 2. mesto zasedle Terme Paradiso iz Dobove. Priznanje je na Stolpu Vinarium prevzela Tjaša Velnar.

Iz Term Paradiso so sporočili, da so se drugega mesta zelo razveselili. “Bolj kot sam rezultat nas veseli dejstvo, da gostje res opazijo čistočo na bazenu, ureditev kopališča in okoliša ter da se po vseh teh letih pri nas še vedno dobro počutijo,” so zapisali.

Termalni vodni park Term Paradiso zajema 1800 kvadratnih metrov vodnih površin odlične termalne vode v notranjem bazenu z masažnimi šobami in zunanjih bazenih ter bazenu s čisto termalno vodo brez dodatkov.

Vrtina se nahaja v zahodnem delu Dobove, od leta 2009, v globini 706 m. Temperatura vode je 54,6 ºC, pH je 7,2 in celokupna mineralizacija 368 mg/l. Voda je čista, praktično brez primesi, obogatena s kalcijem, magnezijem, hidrogenkarbonatom in sulfatom. Termalna voda blagodejno vpliva zaradi svojih balneoloških in kemijskih lastnosti pri vzdrževanju funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice, poleg drugih pozitivnih učinkov pri plavanju, kopanju, podvodnih masažah in izvajanju fizioterapevtskih vaj.

Notranji in zunanji bazen sta odprta skozi celo leto, cene pa so zelo ugodne.

Več podatkov je dostopnih tukaj: paradiso.si

M. P.