Med Jernejevem v Šentjerneju so imeli vlomilci polne roke dela s parkiranimi vozili

Slika je simbolična (Shutterstock)

V noči iz sobote na nedeljo so se šentjernejski policisti ukvarjali z več vlomi in poskusi vlomov v vozila obiskovalcev javne prireditve.

Storilci so:

  • razbili steklo na Škodi Kamiq in odnesli nahrbtnik in torbico ter povzročili za vsaj 600 evrov škode,
  • razbili steklo na VW Passat, podrli zadnje sedeže in odnesli vrtalni stroj z električnim vodnikom, lastniku so povzročili za okoli 700 evrov škode,
  • razbili steklo ali poskušali vlomiti še v tri parkirane avtomobile, a pri vlomu niso bili uspešni. Kljub temu so na vsakem avtu naredili za nekaj sto evrov škode.

Nekaj ukradenih predmetov so kasneje policisti našli v okolici in jih vrnili lastnikom.

Policisti iz Šentjerneja so skupaj s policisti vodniki službenih psov kmalu zatem v bližini prijeli tri osebe, stare 15, 18 in 20 let. 20-letnika iz Čateža ob Savi so do sedaj že 17-krat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, prav tako so za kazniva dejanja že obravnavali že 18-letnika iz Dobruške vasi. Policijska preiskava dogodka še poteka, po zaključku bodo vse tri kazensko ovadili.

Uporabili telesno silo zoper dva kršitelja

Policisti iz Šentjerneja so v soboto zvečer dobili prijavo o vozniku štirikolesnika, ki se je vozil po zaprtem območju javne prireditve v Šentjerneju in ni upošteval navodil in odredb varnostnikov. Policisti so na kraju zalotili 35-letnika in njegovega mladoletnega sina. 35-letnik naj bi ob tem varnostnikom grozil. Med postopkov je 35-letnik iz Mihovice žalil enega od varnostnikov, kar je slednjega tako razjezilo, da je skočil vanj in ga vrgel po tleh. Policisti so morali uporabiti telesno silo in lisice, da so ju spravili narazen in pomirili situacijo. Postopek so nadaljevali na policijski postaji.

35-letnik je nakazal, da bo zaradi telesnih poškodb kazensko ovadil 52-letnega varnostnika, slednji pa 35-letnika zaradi groženj. Policisti so 35-letniku takoj napisali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, sledijo pa še ukrepi zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in neupoštevanja varnostnikov po zakonu o zasebnem varovanju.

Vir: PU Novo mesto