Matija Goljar: »Mladi, za uspeh v poslu je potrebna vztrajnost.«

Udeleženci projekta PiMP, ki ga izvaja Mladinski center Brežice, so v okviru 30-urne delavnice Marketing v turizmu prejeli odlične kompetence, usmeritve in nasvete, kako pričeti lastno podjetniško pot. Pri tem jim je pomagal prekaljeni mentor številnim podjetnikom Matija Goljar.

Matija, ki ga poznamo tudi kot voditelja oddaje »Štartaj Slovenija«, je z mladimi delil številne  zanimive zgodbe kako pričeti prodajati svoje zamisli, razdelati poslovne ideje in ustvariti svoj posel, pri tem pa izpostavil, da je za uspeh v poslu potrebna vztrajnost. Udeleženci so v praksi nagovorili svoje prve kupce in skušali pridobiti prednaročila, pri tem jim je bil Matija v veliko pomoč, saj kot pravi ena izmed udeleženk projekta Sara Beluhan, »stvari razlaga jasno in s konkretnimi primeri, prav tako vedno poda ustrezne usmeritve, ko se znajdeš v težavah.« Kdo ve, morda bodo številne poslovne zamisli udeležencev projekta PiMP uspešne in se na podlagi njihovega trdega dela razvijejo novi turistični produkti: pobeg v virtualni svet, foto-lov, prav posebno doživetje na Krki in Savi ter številne drugi, o katerih so razmišljali mladi.

PiMP: Hitrejša zaposljivost mladih in zanimivi predavatelji

V okviru projekta PiMP – Priložnosti in izzivi mladih v Posavju, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, je več kot 20 udeležencev opravilo že 160 ur usposabljanj na delavnicah, številni so posledično prav zaradi boljših kompetenc in znanj hitreje prišli do zaposlitve. Do sedaj so prejeli praktična znanja zanimivih predavateljev, med njimi tudi v javnosti bolj prepoznanih kot so Denis Avdić, Katarina Mala, Matej Praprotnik in Matija Goljar. Nove udeležence, ki si želijo podobne uspešne zgodbe vabijo, da se jim pridružijo. Nova izobraževanja se bodo pričela po koncu počitniškega obdobja.

Več informacij na spletni strani projekta PiMP www.mc-brezice.si/pimp in na www.facebook.com/projektPIMP.

(MC Brežice, M.G.)