Magnificu se podpora Jankoviću očitno zelo obrestuje

Pevcu Robertu Pešutu, bolj znanemu kot Magnifico, se podpora, ki jo je skupaj s somišljeniki leta 2011 izrekel ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviču, očitno bogato obrestuje. Občina Ljubljana mu je namreč nezazidljivo zemljišče, ki ga je kupil, po pisanju nekaterih medijev spremenila v zazidljivo, Magnifico pa naj bi na njem gradil.

 

Gre za zemljišče v bližini koseške cerkve, nasproti soseske Mostec ob koseškem bajerju. Ko je Pešut zemljišče kupil, je bilo nezazidljivo, nato pa mu je občina spremenila namembnost in je postalo zazidljivo. S spremembo namembnosti je seveda zemljišču tudi močno narasla vrednost.

Po pisanju Slovenskih novic so prebivalci Mosteca želeli preprečiti pozidavo travnika in ohraniti zeleno površino, ker je po njihovem mnenju cesta na ulici Draga že zdaj preveč obremenjena. A pri tem očitno niso bili uspešni, saj je nekdanji travnik že posut s peskom in ograjen. Na lokaciji pa tudi že stoji ograja in podatek o graditelju s priimkom Pešut.

Magnificu, ki je javno izjavil, da je na plebiscitu za samostojno Slovenijo glasoval proti, v samostojni Sloveniji očitno ne gre slabo. To je še toliko lažje, če imaš “prave prijatelje”.

A. M.