Lukci po dolgem času spet na plesnem festivalu

PK Madness

V soboto, 22. maja 2021, je v Kulturnem centru v Rogaški Slatini potekal plesni festival Rolly Dance Open 2021. Šlo je za edinstven plesni dogodek, tako imenovani hibridni plesni festival, na katerem so lahko plesalci sodelovali v živo ali pa preko spleta.

Tako je na festivalu nastopilo tudi 65 plesalcev Plesnega kluba (PK) Lukec Krško in PK Lukec Brežice, nekateri v živo, nekateri pa preko spleta.

Svojevrstni izziv so plesalci Lukca odlično opravili in si priplesali naslednja priznanja v svojih kategorijah:

ZLATO PRIZNANJE:

– hip hop mladinska formacija – Madness

– hip hop mladinska formacija – Nameless

– hip hop članska mala skupina – My Music Band

– modern članska mala skupina – Blair

ELITNO SREBRNO PRIZNANJE

– hip hop mladinska formacija – Xplosion (PK Lukec Brežice)

– hip hop mladinska mala skupina – Madness Crew

Skupini Nameless in Xplosion sta se tekmovanja udeležili v živo na odru Kulturnega centra Rogaška Slatina, ostale skupine pa so nastopile iz plesne dvorane PK Lukec Krško.

Ob zaključku dneva je bilo na vrsti grand gala tekmovanje, kjer se je predstavilo 10 najboljših plesnih točk festivala med mladinci in člani v kategoriji malih skupin in formacij.

Med 10 najboljših sta se uvrstili kar dve skupini PK Lukec, in sicer mladinska formacija Madness ter članska mala skupina My Music Band. Slednja je v zelo izenačenem grand gala tekmovanju osvojila 6. mesto, formacija Madness pa si je priplesala 3. mesto.

Iskrene čestitke vsem plesalcem ter trenerjem Mihi Pozniču, Vanesi Krenker ter Luki Vodlanu.

Plesalce čaka stopnjevanje forme in tekmovalnega ritma, saj jih že prihodnji konec tedna čaka online plesni festival Kings of style.

 5. junija pa bodo nastopili na državnem prvenstvu novo ustanovljenega Umetniškega plesnega združenja Slovenije, ki bo potekalo v Športni dvorani v Brežicah.

Zapisal in foto: Sebastijan Vodlan, strokovni vodja programov, Plesni klub Lukec

M. P.