Loka pri Zidanem mostu: V Trubarjevem domu upokojencev okuženih 93 stanovalcev

Loka pri Zidanem mostu (vir: Trubarjev dom upokojencev, FB)

V Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem mestu je trenutno 124 okuženih oseb, od tega 93 stanovalcev in 31 zaposlenih. Pri tem je 90 obolelih stanovalcev nameščenih v rdeči coni (v ločenih prostorih v domu), trije pa so v bolnišnici.

Direktor mag. Robert Potočnik je danes na Facebook strani doma zapisal, da v tem tednu testirajo le tiste stanovalce, pri katerih so bili dosedanji brisi negativni, a se je kasneje pojavil kakšen izmed simptomov respiratorne okužbe.

Navedel je, da je “nekaj stanovalcev zaradi bolezni Covid-19 žal umrlo, vendar na natančne informacije glede vzrokov smrti še čakajo”.

Okuženi stanovalci so prostorsko ločeni od stanovalcev, pri katerih okužba ni bila potrjena, z enimi in drugimi pa delajo ločene skupine zaposlenih.

Stanje okuženih stanovalcev je še vedno precej različno, saj imajo nekateri blažje bolezenske znake v obliki kašlja, povišane telesne temperature in podobnega, stanovalci z zahtevnejšim zdravstvenim stanjem pa so bili premeščeni v bolnišnico. Večina okuženih okužbo prestaja brez zdravstvenih težav in se počutijo dobro, navaja Potočnik.

Napovedal je, da bodo ob koncu tedna izvedli obsežnejši krog testiranja stanovalcev, pri katerih okužba doslej ni bila ugotovljena. Nove podatke bodo tako sporočili v soboto ali nedeljo.

M. P.