Loka pri Zidanem mostu: V domu upokojencev skupno okuženih 47 oseb

Loka pri Zidanem mostu (vir: Trubarjev dom upokojencev, FB)

Vodstvo Trubarjevega doma upokojencev v Loki pri Zidanem mostu (občina Sevnica) je objavilo izide včerajšnjega testiranja 25 zaposlenih.

Okužba z novim koronavirusom oziroma covidom-19 je bila potrjena pri 3 zaposlenih.

Stanovalce doma včeraj niso testirali, danes pa so pri 7 stanovalcih, ki so bili v stiku z okuženimi in je bil njihov prvi bris negativen, testiranje ponovili. Obenem so bris vzeli 4 zaposlenim, ki še niso bili testirani, in 1 zaposleni, pri kateri je bilo treba bris ponoviti. Rezultati bodo znani jutri.

Sinoči je ena stanovalka z okužbo umrla, vendar direktor Robert Potočnik zagotavlja, da je smrt nastopila zaradi drugih zdravstvenih zapletov, simptomi Covida-19 pa se pri njej niso razvili. Kako bo to opredelil Nacionalni inštitut za javno zdravje, bomo spremljali.

Pri treh stanovalcih v domski rdeči coni so se razvili znaki okužbe in eden od njih je bil danes hospitaliziran, pri dveh pa so simptomi blagi in pod nadzorom.

Skupno število okuženih stanovalcev na današnji dan (13. oktober 2020) je 34, pri zaposlenih pa skupaj s praktikanti in študenti 13. Skupno je to 47 okuženih.

M. P.