Loka pri Zidanem Mostu: Stanje v Trubarjevem domu upokojencev

Trubarjev dom upokojencev Loka pri Zidanem Mostu (vir: geago.si)

V Trubarjem domu upokojencev Loka pri Zidanem Mostu od srede, 4. novembra, do danes niso zabeležili nobene nove okužbe s covidom-19. V tem času so opravili 21 testiranj, vsi testi so bili vsi negativni.

Trenutno je aktivno okuženih še 29 stanovalcev in 6 zaposlenih. Na bolnišničnem zdravljenju so 3 stanovalci, v zadnjih dneh ni umrl noben stanovalec, okužen s covidom-19.

Nadaljnje testiranje stanovalcev in zaposlenih, ki se doslej niso okužili, bo potekalo skladno z navodili pristojnih, je danes še sporočil direktor doma mag. Robert Potočnik.

Odsotne zaposlene zaradi okužb s covidom-19 nadomeščajo s pomočjo zaposlenih iz drugih ustanov, študentov, prostovoljcev in novih sodelavcev.

Potočnik je že prej poročal, da je pri okuženih stanovalcih potek okužbe zelo različen in pri nekaterih obolelih nastajajo resnejši zdravstveni zapleti, ki terjajo napotitev v bolnišnico.

Preseljevanje tistih stanovalcev, pri katerih okužba ni več aktivna, nazaj v njihove sobe poteka od prejšnjega tedna in do danes je bilo preseljenih približno 30 stanovalcev. Vračanje stanovalcev iz rdeče cone bo potekalo tudi v prihodnjih dneh, morajo pa biti za premestitev vsakega posameznega stanovalca izpolnjeni vsi pogoji, kar od nas, od stanovalcev in njihovih svojcev zahteva potrpljenje.

Direktor Potočnik se je tudi v današnjem zapisu zahvalil za podporo, ki so jo v teh za njih zelo težkih časih deležni v domu.

M. P.