Loka pri Zidanem Mostu: Stanje v Trubarjevem domu se počasi umirja

Trubarjev dom upokojencev Loka pri Zidanem Mostu (vir: geago.si)

Stanje v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem mostu se počasi umirja tako glede števila aktivno okuženih stanovalcev kot tudi kadrovskega izpada zaradi okužb, je danes objavil direktor mag. Robert Potočnik.

Zapisal je, da so rezultati analiz 33 brisov, ki so jih izvedli včeraj, potrdili okužbo pri 2 stanovalkah in 1 zaposleni, pri 30 pa okužbe niso potrdili.

V naslednjih dneh bodo testiranje ponovili še pri 57 stanovalcih, pri katerih je od zadnjega brisa minil teden dni.

Pomanjkanje osebja zaradi okužb s covidom-19 se je nekoliko umirilo, saj se je na delo doslej vrnilo 15 sodelavk. Kljub temu jih je še vedno 29 izločenih iz delovnega procesa, ta izpad pa bomo še naprej skušali blažiti s pomočjo zaposlenih iz drugih ustanov, študentov, prostovoljcev in novih sodelavcev.

Zdravstveno stanje okuženih stanovalcev je še vedno zelo različno, saj pri nekaterih nastajajo resnejši poteki bolezni in tudi napotitve v bolnišnico. V zadnjih dneh je umrlo še 9 stanovalcev, ki so bili okuženi s covidom-19. Po oceni je skupno umrlo okoli 30 stanovalcev, točni podatki bodo znani po umiritvi razmer.

Ostali stanovalci okužbo prestajajo z blagimi simptomi ali brez njih, koncem tedna pa je okužba izzvenela pri dodatnih 50 stanovalcih, tako da je zdaj aktivno okuženih še 51 stanovalcev.

Stanovalce, pri katerih okužba ni več aktivna in je njihova soba prosta, bodo v njihove sobe predvidoma lahko preselili v prihodnjih dneh.

Direktor je še zapisal: “Vse hudo žal še ni minilo, vsekakor pa je vsaj delna normalizacija življenja in dela v našem domu z vsakim dnem bližje.”

M. P.