Logar lahko zmaga, če bodo njegovi volivci odšli na volitve

Anže Logar.

Opolnoči se v Sloveniji začenja volilni molk pred drugim krogom predsedniških volitev. Glede na javnomnenjske ankete je v rahli prednosti Nataša Pirc Musar, ki pa jo lahko njen protikandidat Anže Logar prehiti, če mu bo le uspelo na volitve pripeljati svoje volivcev.

 

Tako namreč kaže večina anket, ki so bile opravljene v zadnjih dneh. Pirc Musarjeva je po njih sicer v rahli prednosti, ki pa ni tako velika, da nekdanjemu zunanjemu ministru ne bi uspelo zmagati, če le se bodo njegovi volivci odpravili na volitve.

Predsedniška kampanja je bila intenzivna, na trenutke pa tudi umazana. Predvsem Pirc Musarjeva in njeno kapitalsko zaledje slovenske tranzicijske levice se je bolj kot s svojim programom ukvarjala s svojim protikandidatom. V navezi z nekaterimi mediji ga je želela prikazati kot strankarskega človeka, ki ni sposoben povezovanja.

Na drugi strani se Logar ni pustil zmesti in je vztrajno ponavljal potrebo po povezovanju in premagovanju medsebojnih razlik. Pokazal se je kot politik, ki je sposoben povezovanja, kot je bil to sposoben odhajajoči predsednik republike Borut Pahor. Ali bodo volivci znali to nagraditi, pa bomo videli v nedeljo zvečer.

A. M.