Log pri Sevnici: Motorist huje poškodovan

(vir: PGD Sevnica, FB)

Včeraj, nekaj po 15. uri, sta na glavni cesti pri Logu (občina Sevnica) trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist se je v nesreči huje poškodoval.

Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Sevnica, helikopter Slovenske vojske, skupaj z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor ga je nato na nadaljnje zdravljenje prepeljal v UKC Ljubljana.

Gasilci PGD Sevnica so kraj zavarovali, odklopili akumulatorja, zavarovali kraj pristanka helikopterja, z vozišča odstranili vozili, očistili vozišče, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom.

S PU Novo mesto so dodatno sporočili, da je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri naselju Log je ob prehitevanju kombajna zapeljala na nasprotno smerno vozišče, v  trenutku ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 21-letni motorist. Motorist se je poskušal umakniti desno, vendar je kljub temu prišlo do trčenja. Motor je
odbilo, voznik je padel in obležal na travniku. Hudo poškodovanemu motoristu so prvo pomoč do prihoda reševalcev nudili očividci.

Foto: PGD Sevnica, FBM. P.