sobota, 17 aprila, 2021
Doma Moje Posavje Lisec za bankomat v Boštanju, Tržišču, Šentjanžu, Loki in Blanci

Lisec za bankomat v Boštanju, Tržišču, Šentjanžu, Loki in Blanci

Poslanec SDS Tomaž Lisec, ki prihaja iz Sevnice, je na 11 bank in dve hranilnici naslovil prošnjo po postavitvi bankomata v Boštanju pri Sevnici. Kot je zapisal, tega potrebujejo zaradi velikosti kraja, gospodarskih subjektov v njem in prometne lege. Kot poslovno priložnost je bankam dodatno izpostavil možnost postavitve bankomata na Blanci, v Tržišču, Šentjanžu in Loki.

Tomaž Lisec

Kot je v dopisu zapisal Lisec, ima Boštanj 1000 prebivalcev, Krajevna skupnost Boštanj pa skoraj 2700. V preteklosti je bil kraj znan po podjetju Jutranjka, zdaj pa ima nekaj manjših uspešnih podjetij, ki skupaj zagotavljajo okoli 500 delovnih mest. Poleg tega je v njem več znanih trgovskih podjetij. Kljub temu, da sta bila junija lani v kraju dva bankomata, pa od novega leta v kraju ni nobenega več, je opozoril. Zato je Lisec 11 bank in dve hranilnici pozval k razmisleku, ali bi se glede na vse prej navedeno odločile, da bi v kraju postavile bankomat.

Opozoril jih je še, da so v zadnjih letih željo po bankomatu izrazile tudi krajevne skupnosti Tržišče (1500 prebivalcev), Šentjanž (1500 prebivalcev), Loka pri Zidanem mostu (1400 prebivalcev) in Blanca (900 prebivalcev). “Zato je postavitev bankomata v občini Sevnici lahko vaša poslovna priložnost,” je zapisal.

Na svojem Facebook profilu je Tomaž Lisec dodatno še zapisal, da so jeseni 2018 uspeli zadržati pošto v Boštanju. “Tokrat verjamem v ponovno postavitev bankomata v Boštanju,” je dodal. Zapisal je še, da se kot poslanec bori za svoj kraj Boštanj, za svojo občino in regijo ter verjame v uspeh.

O odzivih bank in hranilnic bomo poročali.

M. P.