Lisec Boštanjčanom izboril posebno ugodnost pri plačevanju nadomestila

Boštanj

Sevniški občinski svet je na predlog poslanca SDS Tomaža Lisca in svetniške skupine SDS v sevniškem občinskem svetu odločil, da bodo krajani Boštanja in Dolenjega Boštanja višje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča plačevali šele s 1. januarjem 2022.

Tomaž Lisec

Kot smo že poročali, je Lisec v začetku junija opozoril, da bodo morali nekateri deli občine s spremembami, ki jih je takrat načrtovala občinska uprava, od začetka prihodnjega leta plačevali višje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, ponekod tudi za 40 odstotkov več. Ob tem je opozoril, da bo povišanje škodljive posledice prineslo predvsem manjšim krajem.

Opozoril je tudi, da bosta po takratnem predlogu od 1. januarja prihodnje leto na primer Boštanj in Dolenji Boštanj spadala pod kategorijo krajev, ki plačujejo najvišje nadomestilo, oziroma v enako kategorijo kot Sevnica. Slednje pa pomeni, da bodo krajani teh dveh zaselkov “meščani”, ki bodo plačali za od 20 do 40 odstotkov (odvisno od namenskosti rabe) višje nadomestilo. To se bo, kot je opozoril takrat, zgodilo kljub temu, “da imamo v Boštanju katastrofalne ceste, staro kanalizacijo, marsikje manjkajo pločniki”. Tudi zato je na seji zahteval, da v Boštanju in Dolenjem Boštanju najprej uredijo ceste, pločnike in kanalizacijo, šele potem pa se lahko pogovarjajo o dvigu.

Kot kaže so ga občinski veljaki in občinski svetniki slišali in na zadnji seji odločili, da bosta Boštanj in Dolenji Boštanj sicer plačevala višje nadomestilo, a ne s 1. januarjem v prihodnjem letu, temveč šele v začetku leta 2022.

Tomaž Lisec se je ob tem na svojem Facebook profilu občinskim svetnikom zahvalil za podporo, občino pa pozval, naj še pred tem kaj vloži v Boštanj in Dolenji Boštanj.

M. P.