Levica se še enkrat več spogleduje in simpatizira z najhujšimi diktatorskimi režimi

Slovenska politična stranka Levica se že od njenega nastanka pogosto spogleduje z diktatorskimi režimi. Konec leta 2014 sta njena poslanca Miha Kordiš in Violeta Tomić na primer na povabilo venezuelskega diktatorja Nicolasa Madure obiskala Venezuelo in bila več dni njegova gosta. Po vrnitvi v Slovenijo je Kordiš o državi, ki jo je večdesetletni socializem spravil povsem na kolena, celo izjavil, da ima država preveč kapitalizma in premalo socializma.

Kot bi padel iz Lune, je tudi dejal, da ima država nekaj težav v gospodarstvu, a da so “te predvsem posledica ekonomske vojne, ki jo vodijo imperialni centri moči ob podpori domače opozicije”.

Ob tem naj spomnimo, da v Venezueli, kjer je mesečna pokojnina nižja od kilograma mesa, vlada velika lakota.

Zdaj se Kordiš očitno spogleduje z idejami še enega diktatorja, in sicer severnokorejskega voditelja Kim Džong-una. Slednje je dokaj očitno pokazal z zadnjo pričesko, ki si jo je omislil in jo natančna kopija pričeske Kim Džong-una. Ta sicer, mimogrede, velja za enega od voditeljev z najbolj bizarno pričesko.

Pri tem Kordiša očitno ne moti, da je Kim Džong-un skupaj s svojimi predhodniki iz severnokorejske komunistične partije državo v zadnjih letih povsem spravil na kolena (stanje v njej je še slabše kot v Venezueli) in da velja za diktatorja, ki brez milosti likvidira vse svoje nasprotnike, vključno s sorodniki.

M. P.