Leskovec pri Krškem: Vlada zagotovila sredstva za obnovo propadajočega Šrajbarskega turna

Ob zadnjem obisku vlade v Posavje sta si stanje propadajočega gradu v Leskovcu pri Krškem ogledala tudi premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti. (vir: Janez Jože Olovec, FB)

Vlada Janeza Janše je v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje od 2022 do 2025 uvrstila projekt  Sanacija in rekonstrukcija strehe in stropov nad 1. nadstropjem gradu Šrajbarski turn v Leskovcu pri Krškem.

To pomeni, da so sredstva zagotovljena v državnem proračunu. Ocenjena vrednost projekta je 966.952 evrov, je razvidno iz včerajšnjega sporočila po seji vlade.

Grad Šrajbarski turn je kulturni spomenik državnega pomena, ki je skladno z Zakonom o lastninjenju kulturnih spomenikov v družbeni lastnini prešel v last Republike Slovenije in upravljanje Ministrstva za kulturo.

Propadajoči Šrajbarski turn sta si ob zadnjem vladnem obisku v Posavje ogledala tudi premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti. Rezultat tega je, med drugim, tudi včerajšnja uvrstitev projekta v državni načrt razvojnih programov.

M. P.