Laži o ugrabitvi 79-letnega Belokranjca kar ne pojenjajo

Spodbujajo jih nekateri iz vrst LMŠ in tudi SMC, da bi tako ohranili svoje položaje.

89-letni Mirko Moravec, ki so ga 8. maja 2019 v kraju Mali Nerajec, 10 km od meje, ugrabili ilegalni migranti.

Po ugrabitvi 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine so se tudi v delu Posavja začele pojavljati informacije, da se je imenovani samougrabil. Še več.

 

Na portalu Za boljše Brežice smo lahko prebrali celo naslednje: “79.letni, ki naj bi ga migranti popeljali na turistično vožnjo proti Italiji naj bi danes tudi uradno priznal. Vse to sem dal v medije zaradi denarja, ki sem ga prejel kot reklama iz vrst SDS-a.”

Gre za čisto laž. Za ugrabitelje – migrante pa je preiskovalni sodnik na predlog vodje novomeškega okrožnega državnega tožilstva zaradi ponovitvene nevarnosti že odredil pripor, o čemer smo že poročali.

Informacijo, da naj bi Moravec ugrabitev zaigral, so sicer že v četrtek v državnem zboru med novinarji aktivno razširjali poslanci LMŠ in očitno tudi nekateri iz SMC, ki je v vladni koaliciji Marjana Šarca.

S tem želijo zaščititi vladnega predsednika Marjana Šarca, svojo koalicijo in ministra za notranje zadeve. Vsem tem namreč ni v interesu ali pa niso sposobni urediti področja migracij, da bi tako zagotovili varnost državljanov.

M. P.