Kulturni dom Krško v prvem polletju beleži 14-odstotno rast obiska

Foto: FB Kulturni dom Krško

Do sredine leta so v Kulturnem domu Krško, ki povezuje več kulturnih ustanov občine Krško, pripravili že več kot 300 prireditev. Udeležilo se jih je nekaj manj kot 26.500 obiskovalcev, kar glede na enako lansko obdobje pomeni 14-odstotno rast obiska. Vse več ljudi pa obiskuje tudi tamkajšnji filmski program.

V vseh enotah, ki delujejo v sklopu doma – Mestni muzej Krško, Galerija Krško in Grad Rajhenburg, so v prvi polovici leta organizirali več kot 500 prireditev, ki jih je obiskalo več kot 40.000 obiskovalcev. Samo muzejske enote so imele nekaj manj kot 14.000 obiskov.

Vpis krškega gledališkega abonmaja 2017 – 2018 bo potekal do vključno 22. septembra, v primeru večjega zanimanja lahko navedeni rok tudi podaljšajo. Abonmajski program kot ustanoviteljica tega zavoda delno sofinancira krška občina, zato so cene vstopnic lažje dostopne.

Vrste abonmajev:

  • 2 abonmaja za odrasle, to sta Zeleni in Modri abonma,
  • gledališko-plesno-glasbeni Rumeni abonma za otroke od 3. leta starosti dalje.

Zeleni in Modri abonma sestojita iz 4 skupnih predstav, nadaljnji 2 predstavi pa se razlikujeta – Zeleni abonma vsebuje 2 dodatni komediji, Modri pa 2 dodatni dramski predstavi z resnobnejšo tematiko.

Zanimivo:

Kulturni dom Krško poziva vse, ki še hranite predmete iz osemdesetih let, da jim jih posodite ali podarite za razstavo.

N. N.