Kruha ne naredi moka ampak roka – tekmovanje v peki domačega kruha

Razpis za ocenjevanje kruha v sklopu prireditve Dan kruha, vina in salam – Brežice moje mesto 2017.

pixabay.com

Rezina dobrega kruha, ki je narejena z ljubeznijo, je nekaj najbolj osnovnega, a hkrati tisto, kar z masovno industrijo najhitreje izginja. Do kruha imamo v Sloveniji prav poseben odnos in ob besedi kruh pomislimo na same lepe stvari, kot so domačnost, toplina in varnost.

Poraba kruha v Sloveniji zaznamuje velika raznolikost ponudbe. Statistični podatki kažejo, da povprečen Slovenec na leto poje nekaj manj kot 50 kilogramov kruha.

Ob vračanju k tradicionalnim vrednotam in kuhanju za veselje je kakovosten, doma narejen kruh spet postal nekaj, v čemer mnogi uživajo, ko si izmenjujejo svoje številne recepte za kruh, ki je vedno okusen in se od dežele do dežele razlikuje. Tudi vi pečete svoj kruh?

V okviru festivala Brežice moje mesto se že četrto leto zapored odvija tekmovanje v peki domačega kruha, ki bo del dogodka Dan kruha, vina in salam. Če tudi vi radi pečete kruh in bi se radi s svojim domačim kruhom udeležili ocenjevanja se lahko kot posameznik prijavite  tukaj. Na tekmovanju lahko sodelujete z dvema vrstama kruha in sicer z pšeničnim kruhom in črnim-mešanim kruhom.

Dogodek poteka v soboto 24.6.2017, svoj kruh lahko ta dan oddate v času od 13. do 14. ure na grajskem dvorišču Gradu Brežice.

N. N.