Krško: Župan razrešil podžupanjo Ivanko Černelič Jurečič

Mestna občina Krško je na spletni strani objavila sporočilo, da je župan Janez Kerin s 30. aprilom razrešil podžupanjo Ivanko Černelič Jurečič. Za njeno razrešitev se je odločil zaradi izgube zaupanja v odnosu župan – podžupanja, je zapisano. Černelič Jurečičeva sicer prihaja iz liste Modra smer, ki ji pripada tudi župan.

 

Černeličeva je dolgoletna aktivistka na področju kulture, zlasti v Kulturnem društvu Stane Kerin Podbočje. Na lanskih lokalnih volitvah je bila izvoljena za občinsko svetnico na listi Modre smeri, Kerin pa jo je 1. februarja imenoval za podžupanjo.

Kot vse kaže, je bil povod za njeno razrešitev dogajanje na zadnji seji krškega občinskega sveta, na kateri so občinski svetniki obravnavali predlog podražitev komunalnih storitev v občini. Černelič Jurečičeva je namreč predlagala, da obravnavo omenjene točke preložijo in si s tem pridobijo več časa za proučitev predloga. Predlog je bil nato izglasovan, pri čemer so se svetniki Liste Modra smer glasovanja vzdržali. Takšno ravnanje Černelič Jurečičeva pa, kot kaže, ni bilo pogodu županu, ki se jo je odločil razrešiti.

V Mestni občini Krško sicer v neformalni koaliciji oz. t. i. programskem dogovoru sodelujejo Modra smer, Gibanje Svoboda, SD, SDS in NSi.

A. M.