Krško znova z enotno člansko nogometno ekipo

Stadion Krško.

Čez zimski premor so v Nogometnem klubu Posavje Krško in Nogometnem klubu Krško sprejeli odločitev, da po štirih letih delovanja dveh klubov Krškem v letu 2023 postopoma združijo kluba. Prvi korak je bila združitev članskih ekip, kar so izvedli to zimo.

 

V NK Posavje Krško so s člani izstopili iz 3. lige, prva uradna tekma združene članske ekipe pa bo v nedeljo ob 15. uri na stadionu Matija Gubca v Krškem. V nogometni tekmi 2. slovenske lige se bosta pomerila združeni NK Krško in NK Triglav Kranj.

Kratkoročni cilj združene ekipe je obstanek v 2. slovenski nogometni ligi. Dolgoročno pa želijo navijačem vrniti domače moštvo, ki bo igralo sodoben nogomet, najbolj talentiranim posavskim nogometašem pa ekipo, ki bo za njih zadnja razvojna stopnička na poti do profesionalnega nogometa, pravijo v klubu.

Kapetan združene članske vrste Tomaž Zakrajšek.

Združitev članskih ekip čez zimo in ekip U19 sta prva koraka do postopnega poenotenja nogometa v Krškem. Pri vseh ostalih mlajših selekcijah bosta kluba še vsaj do konca te sezone nastopala ločeno. Že v naslednjo sezono ali najpozneje v leto 2024 pa želijo vstopiti kot enoten klub, so sporočili.

A. M.