Krško: Želite sodelovati pri oblikovanju strategije turizma?

Foto: Občina Krško

Občina Krško v sodelovanju s Centrom za podjetništvo in turizem nadaljuje z aktivnostmi za pripravo Strategije turizma občine Krško 2018 – 2022, zato vabi vse občane in občanke, društva, organizacije, zavode in druge organizacije oz. posameznike, ki želijo sooblikovati aktivni načrt razvoja turizma v občini Krško, na delavnice, ki bodo po različnih tematskih sklopih potekale 27. marca 2018 v Krškem, natančneje v sejni sobi A Občine Krško, sta sporočila organizatorja.

V oblikovanje nove strategije želijo aktivno vključiti turistične ponudnike v občini, saj je njihovo aktivno sodelovanje pri oblikovanju strategije temeljni pogoj, da se bodo v njej zapisani cilji, projekti in aktivnosti tudi uresničili.

Po prvem uvodnem srečanju nadaljujejo z delavnicami, ki bodo tematsko razdeljene glede na področje ponudbe v turizmu, tema pa bo problemska analiza in prepoznavanje ključnih izzivov posameznih skupin turističnih ponudnikov. Govorili bodo o poslanstvu, viziji in ciljih razvoja turizma v občini Krško.

  • Ob 9. uri bodo potekale delavnice za gostince, vinarje in ponudnike turizma v zidanicah in ostalih namestitev,
  • ob 13. uri za upravljavce kulturne in naravne dediščine in ponudnike mladinskega turizma,
  • ob 17. uri pa za ponudnike  športnega turizma, ponudnike ostalih doživljajskih produktov in storitev za ponudnike ter turistična in ostala društva, aktivna na področju turizma.

K sodelovanju na delavnicah pa vabijo tudi vse ostale, ki želijo s svojimi idejami na posamičnem področju prispevati k razvoju turizma v občini, so še dodali.

Prijave so mogoče na [email protected] s pripisom področja delovanja. Za vse tiste ponudnike, ki se delavnic ne utegnete udeležiti, in za vse ostale ponudnike, ki želijo oddati mnenje, je do 31. 3. 2018 na voljo tudi spletna anketa na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/157291, so še zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da bodo v nadaljevanju pripravili tudi anketo namenjeno občanom.

M. B.