Krško: Zaključek energetske sanacije šole v Podbočju

Osnovna šola Podbočje. (vir: Občina Krško)

Občina Krško je v lanskem letu pristopila k energetski sanaciji Osnovne šole Podbočje, ki je v dveh fazah potekala v času poletnih šolskih počitnic v lanskem in letošnjem letu. V petek pa so na šoli s slovesnostjo, ki so jo pripravili učitelji in učenci OŠ Podbočje, obeležili zaključek te naložbe, vredne 1,2 milijona evrov. Župan občine Krško mag. Miran Stanko je ob tem v. d. ravnateljice OŠ Podbočje Marjeti Škrbina Rozman simbolično predal ključe obnovljene šole.

V lanskem letu je v okviru prve faze energetske sanacije potekala obnova telovadnice, vendar so se dela zaradi neodzivnosti izbranega izvajalca zavlekla. Za drugo fazo je občina zato prekinila pogodbo za izvedbo ter z javnim naročilom izbrala drugega izvajalca, ki je v času letošnjih poletnih šolskih počitnic zaključil s sanacijo stavbe osnovne šole, in sicer s toplotno izolacijo fasade, zamenjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo podstrešja, instalacijska dela, zamenjavo svetil, vgradnjo prezračevalnih naprav in dodatne toplotne črpalke.

Od skupne vrednosti naložbe 1,24 milijona evrov je Občina Krško uspela pridobiti 316.000 evropskih sredstev iz Kohezijskega sklada, od države okoli 408.000 evrov nepovratnih ter 350.000 evrov povratnih sredstev, delež občine pa je znašal 166.600 evrov.

S to energetsko sanacijo je na območju občine Krško energetsko obnovljenih večina šol. V naslednjem letu bo stekla druga faza obnove OŠ v Koprivnici z izgradnjo prizidka dveh učilnic in knjižnice ter preureditev kuhinje, začetek gradnje novega ničenergijskega vrtca na Senovem, na Zdolah bodo nadaljevali z gradnjo večnamenskega doma, v katerem bo vrtec imel dva oddelka. V letu 2019 pričakujejo pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo podružnične šole z vrtcem v Velikem Podlogu, nadaljevali pa bodo tudi z aktivnostmi umeščanja novega objekta za potrebe OŠ dr. Mihajla Rostoharja, so sporočili iz Občine Krško.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotoutrinkov s petkove slovesnosti.

Vir: Občina Krško.