Krško: Za volanom avtomobila 16-letnik brez vozniškega dovoljenja

FOTO: Profimedia

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 5. 7. nekaj pred 9. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen saxo, ki je vozil nezanesljivo, na vozilu pa ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom 16-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault saxo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti so 7. 7. nekaj pred 11. uro med kontrolo prometa v Brežicah ustavili voznika tovornega vozila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 34-letni kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Sevnica so 6. 7. okoli 19. ure na Blanci zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 407 in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, mu zasegli avtomobil in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o voznikih za kršitvi določata globo v višini 1.700 evrov.

7. 7. okoli 19.30 so brežiški policisti med kontrolo prometa v Trnju ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xara. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,46 miligramov alkohola. 16-letniku so preprečili nadaljnjo vožnjo, avtomobil so mu zasegli, o kršitvah obvestili starše in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PU Novo mesto