Krško z novima pridobitvama na Mohorju in Grmadi

Mohor

Mestna občina Krško je na Mohorju uredila leseni paviljon s pogledom na dolino Save proti Sevnici in Kumu, na še eni priljubljeni izletniški točki, Grmadi, pa panoramsko točko s peš dostopom skozi gozd pod Kočo na Grmadi.

Grmada

Novi turistični pridobitvi sta nastali v sklopu projekta Mestne občine Krško Landart na lokaciji Vinorodni podokoliš Sremič – mikrolokacija: Grmada in Mohor, projektiralo pa ju je društvo Prostor vmes. Razgledni paviljon na Mohorju je enostaven objekt površine 6,45 kvadratnih metrov ter je v celoti izdelan iz masivnega  lesa sibirskega macesna. V paviljon je umeščena lesena klop, podkonstrukcija in ovoj lesene klopi, fasada je sestavljena iz lesenih letvic, na vhodnem delu pa je informacijska tabla.

Mohor

Panoramska točka na Grmadi je vzpostavljena ob vznožju gozda pod Kočo na Grmadi. Gre za lokacijo s pogledom na Zdole in okoliške kraje, reko Savo, vse čez hrvaško mejo, panoramska točka z lesenim počivalnikom pa je namenjena dodatnemu doživetju lokacije, posedanju in uživanju ob razgledih. V sklopu projekta je urejena tudi peš dostopna pot skozi gozd.

Grmada

Vir: MO Krško