Krško: V podjetniškem inkubatorju brezplačna najemnina za nova start-up podjetja

Prostori podjetniškega inkubatorja (vir: občina)

V Krškem so v torek s simbolno predajo ključa Centru za podjetništvo in turizem Krško namenu predal nove prostore Podjetniškega inkubatorja Krško, v katerem bodo imela možnost zagona posavska start-up podjetja oziroma posamezniki s poslovnimi idejami.

V inkubatorju bodo prostor za čas do pet let dobila novonastala podjetja, ki na dan oddaje vloge ne bodo starejša od dveh let. Najemnina bo na začetku brezplačna, pozneje pa jo bodo po letih postopoma zaračunavali, in sicer do 80 odstotkov tržne cene v zadnjem letu uporabe prostorov inkubatorja. Z oddajo prostorov bodo začeli leta 2021.

Podjetniški inkubator Krško je namenjen malim in srednje velikim podjetjem in start-upom celotnega Posavja. Gre za regijski projekt, katerega osnovni namen je povečanje podjetniške dinamike v regiji, rast števila novo nastalih podjetij ter izboljšanje poslovnega okolja.

Skupna vrednost naložbe je znašala nekaj manj kot 560.000 evrov, od tega je Občina Krško iz Evropskega sklada za regionalni razvoj uspela počrpati nekaj več kot 385.000 evrov.

A. M.