Krško: V krožišču povzročil nesrečo in nadaljeval vožnjo

FOTO: Kostak

Nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča v krožnem križišču v Krškem. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 22-letni voznik in po trčenju nadaljeval z vožnjo. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Šentjernej: Voznik lažje poškodovan

Policisti PP Šentjernej so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenjem Mokrem Polju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 22-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega 22-letnika so oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

AC Kronovo-Obrežje: Za nesrečo odgovoren voznik avtobusa

Nekaj pred 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu na Kronovo, v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 46-letni voznik avtobusa bosanskih registrskih oznak zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 77-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih. V času trčenja je bilo v avtobusu 28 potnikov. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Vir: PU Novo mesto