Krško: Romi naj bi pred Mercator centrom varnostniku poškodovali avto

Eden od uporabnikov družbenega omrežja Facebook je na svojem profilu objavil fotografije avtomobila varnostnika. Tega so, kot je navedel, sinoči poškodovali Romi. Rdeč avtomobil so popisali s črnim sprejem, predrli so tudi gumo.

Kot je napisal, je do poškodovanja avtomobila prišlo že drugič, saj so varnostniku avto na podoben način poškodovali že pred enim mesec. “Mene to še doleti. So mi že večkrat obljubili,” je zapisal.

Pod objavljenimi slikami se je oglasil tudi krški svetnik Jože Olovec (SDS), ki je zapisal: “Nič ne pomaga, dokler bodo nadenakopravni, dokler krasno živijo dobesedno brez dela, dokler bo socialna omogočala tako lagodno in ugodno življenje, dokler ne bo kazni za kriminalna dejanja in dokler bomo imeli takšno tožilstvo, ki 90 odstotkov ovadb s strani policije ustavi že pred prvo obravnavo. Vse to podpira tudi Koalicija ustavnega loka, ki bo, če dobi priložnost, pravice te ‘ranljive skupine’ še povečala,” je napisal.

“Pa še to. Leta 1963 je bilo v naši občini 108 ciganov oz. Romov, danes je uradni podatek okoli 400, operira pa se tudi s številko 600. So pa tudi hvaležni volilni kader, ki voli po navodilih lokalne oblasti, kar zagotavlja oblasti mirno plovbo. To je res le vsakih štiri leta, vmes pa seveda ringa raja in izgovarjanje drug na drugega,” je še dodal.

M. P.