Krško: Policija išče očividce vratolomne vožnje črnega passata

Krški policisti iščejo očividce včerajšnje vratolomne vožnje vinjenega voznika črnega passata od Brestanice do Krškega in nato na obvoznici od Hidroelektrarne Krško do Žadovinka med 16.00 in 16.13 uro.

 

Prometni policisti so namreč včeraj nekaj po 16. uri v Krškem obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Na številko 113 so prejeli več klicev o nezanesljivi vožnji voznika črnega passata krških tablic. 56-letni voznik je peljal po glavni cesti od Brestanice proti Krškemu, pri elektrarni v rondoju zavil na obvoznico ter nadaljeval v vožnjo proti Vidmu in Krki. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem smernem vozišču, podrsal jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik, se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozila.

Policisti so voznika uspeli ustaviti v Krškem v Žadovinku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled. zdaj ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti za razjasnitev vseh okoliščin prosijo morebitne očividce, ki so med 16.00 in 16.13 na relaciji od Brestanice do Krškega in nato na obvoznici od HE Krško do Žadovinka srečali črnega passata krških tablic, ki je vijugal po cesti, da pokličejo na številko 113.

M. P.