Krško: Pijan 33-letnik s pištolo grozil v nakupovalnem središču

Zaseženo orožje in naboji (foto: PP Krško)

V torek pozno popoldne so policiste Policijske postaje Krško poklicali na pomoč iz nakupovalnega središča v Krškem, kjer naj bi pijan moški s pištolo grozil dvema oškodovancema.  

Takoj so se odzvali in na kraju izsledili in prijeli 33-letnega osumljenca. Zasegli so mu pištolo z naboji v nabojniku in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo so ugotovili, da je 33-letnik v nakupovalnem središču opazil osebi z okolice Krškega, stopil do njiju, vanju nameril s pištolo in jima grozil, da ju bo ubil. Ogrožena sta uspela pobegniti inna pomoč poklicati policiste.

Krški policisti so v nadaljevanju pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 33-letnega moškega, kjer so našli in zasegli še 41 nabojev in pet prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

Zoper osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja, bodo na tožilstvo podali  kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilništva in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov, so sporočili s PU Novo mesto.

M. P.