Krško: Obvestilo o zapori mostu in nadvoza

Foto: občina Krško

Po lanskoletni obnovi mostu v Krškem bo Direkcija RS za infrastrukturo v sodelovanju z Občino Krško v aprilu še preplastila most in nadvoz nad železniško progo, zato bosta tako most kot nadvoz predvidoma dva tedna, med 3. in 17. aprilom, popolnoma zaprta.

Preplastitev je bila predvidena v sklopu menjave dilatacij, vendar zaradi nizkih temperatur teh del ni bilo mogoče izvesti v letu 2017. Most in nadvoz bosta zato v času od 3. aprila, ko se bodo dela začela, pa do predvidoma 17. aprila popolnoma zaprta za ves promet. Obvoz bo urejen po obvoznici od HE Krško skozi Vrbino do priključka v Stari vasi, je sporočila Občina Krško na svoji spletni strani.

Spremenjena tudi trasa mestnega avtobusa

Po dogovoru z Izletnikom Krško bo v smeri Leskovca pri Krškem postaja mestnega avtobusa v starem mestnem jedru Krškega na Hočevarjevem trgu (in ne pri občini), postaja pri Apolonu v smeri Leskovca pa se prestavi na postajališče Avtoline. V smeri Vidma  postajališči v starem mestnem jedru ostajata tako pri Apolonu kot pri občini.

Nova linija mestnega avtobusa:  Avtobusna postaja Krško – Resa – Stara vas – obvoznica –Hočevarjev trg –  Avtoline – Krško Grič – Zdravstveni dom Krško, v smeri nazaj proti Vidmu pa Krško Spodnji Grič pokopališče – Krško Zaton – Krško Apolon – Krško občina – obvoznica – Stara vas – Resa – AP Krško.

Vir: Občina Krško