Krško: Nov nadhod nad železniško progo predali namenu

V Krškem so v ponedeljek v uporabo pešcem slovesno predali nov nadhod nad železniško progo, za katerega je Občina Krško odštela nekaj več kot 180.000 evrov.

Nadhod nad železniško progo v Krškem je v letu 1957 postavila tovarna celuloze in papirja, da so lahko delavci varno prečkali železniško progo. Nadhod je vzdrževala naslednica Vipap Videm, leta 2013 pa so ga zaradi dotrajanosti zaprli. Dve leti pozneje je občina nadhod odkupila. Najprej ga je skušala prenoviti, a je bilo ugotovljeno, da to ne bo zadostovalo, saj je bil nadhod preveč dotrajan in nevaren. Zato so se odločili za odstranitev celotne konstrukcije in izdelavo nove.

V ta namen so objavili javni razpis, na katerem je bilo izbrano podjetje Willy Stadler. To je izdelalo novo jekleno konstrukcijo, visoko osem metrov, široko 4,3 metra ter dolgo nekaj več kot 41 metrov.

Nov nadhod so v ponedeljek odprli krški župan Miran Stanko, direktor družbe Slovenske železnice – infrastruktura Matjaž Kranjc in predsednica Krajevne skupnosti mesta Krško Nataša Šerbec.

M. P.