Krško: Naj prostovoljska organizacija AMD Krško, naj prostovoljca Maša Račič in Rudolf Vrščaj

Mestna občina Krško je nedavno objavila javni natečaj za naziv Naj prostovoljec in Naj prostovoljska organizacija leta 2021. Občani so za naj prostovoljca leta 2021 nad 30 let z glasovanjem izbrali člana AMD Krško Rudolfa Vrščaja, med kandidatkama do 30 let prostovoljko Društva Sonček Posavje Mašo Račič, za naj prostovoljsko organizacijo pa Avto-moto društvo Krško.

Na krajši slovesnosti na gradu Rajhenburg sta jim župan Mestne občine Krško Miran Stanko in predsednik komisije za izbor Anton Petrovič čestitala ter se jim zahvalila za trud in delo.

Avto moto društvo Krško že od leta 1957 v Krškem prireja speedway dirke tako državnega kot mednarodnega razreda, skrbijo za izvedbo treningov in dirk. V letu 2021 so člani opravili okoli 620 ur prostovoljnega dela in organizirali 25 delovnih akcij. Naj prostovoljec nad 30 let Rudolf Vrščaj je speedway funkcionar, član AMD Krško.

Naj prostovoljka do 30 let Maša Račič je že tri leta prostovoljka Društva Sonček Posavje, udeležuje se zdravstveno terapevtskih kolonij, plesa na vozičkih, programa počitniškega varstva in ostalih društvenih programov.

Na slovesni dan prostovoljstva pa je Slovenska filantropija potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina 34 slovenskim občinam, med katerimi je tudi Mestna občina Krško. Na slovesnosti v Kamniku je priznanje prevzel podžupan Vlado Grahovac.

A. M.