Krško: Lažno se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja

Včeraj, okoli 10. ure, se je na dvorišče stanovanjske hiše v Leskovcu pri Krškem z osebnim  avtomobilom sive barve pripeljal neznanec, ki se je lažno predstavljal za uslužbenca telekomunikacijskega podjetja.

Starejšo stanovalko je zamotil s pogovorom in jo zvabil iz hiše, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 3000 evrov.

Žrtev je šele bo odhodu neznancev ugotovila, da je bila okradena in oškodovana.

Osumljenec naj bi bil srednjih let in močnejše postave, odpeljal pa naj bi se z osebnim avtomobilom sive barve ljubljanskih registrskih oznak.

Policisti občanom ponovno svetujejo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin smo obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma.

Svetujejo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko za osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa da osebo odslovijo in ji svetujejo, da se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih ali oseba,  ki jo poznajo ji zaupajo.

Neznano osebo naj imajo ves čas  pod  nadzorom  in  jo  ne  vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek  čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila.

V primeru, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

M. P.