Krško: Izbrali naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo 2020

Občina Krško je tudi letos objavila javni natečaj za naziva Naj prostovoljec in Naj prostovoljska organizacija leta 2020. Občani so za naj prostovoljca izbrali prostovoljca Zveze prijateljev mladine Krško Andraža Dostala, za Naj prostovoljsko organizacijo pa Prostovoljno gasilsko društvo Krško.

Dostal je pri na glasovanju občanov zbral 2040 glasov, protikandidatka Sara Jurkas Omerzu, prostovoljka Mladinskega centra Krško, pa 1552 glasov.

Njegovo delo je po mnenju občanov najbolj opazno v okviru programa letovanj, kjer opravlja vloge plavalnega učitelja, vodje skupine in pomočnika pedagoškega vodje. Nepogrešljiv je tudi pri drugih projektih in programih ZPM Krško, kot so pustovanje, dan za spremembe, teden mobilnosti, delavnice v dnevnem centru …

Andraž Dostal

Naj prostovoljska organizacija leta 2020, Prostovoljno gasilsko društvo Krško, pa poleg pomoči ob požarih, naravnih in drugih nesrečah skrbi tudi za usposabljanje občanov za varstvo pred požari, usposablja mladino, skrbi za opremo in sredstva za gašenje in pomoč. V društvo, ki letos praznuje 150 let, je vključenih 117 članic in članov.

A. M.