Krško in Sevnica s certifikatom Mladim prijazna občina

Nedavno so v predsedniški palači podelili certifikate Mladim prijazna občina za obdobje od 2020 do 2024. Iz rok predsednika republike Boruta Pahorja sta izmed posavskih občin certifikat prejeli občini Krško in Sevnica.

Certifikat podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika.

Je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Na podelitvi se je Pahor županjam in županom občin, ki so bile s certifikatom nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji, zahvalil in izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma.

“Trud v pridobitev certifikata na Občini Sevnica vlagamo predvsem s ciljem preverjanja učinkovitosti lokalnih ukrepov in z željo po nadgradnji, dopolnjevanju programov, dobremu sledenju trendom in potrebam mladih generacij,” pa je po pridobitvi certifikata povzel župan Srečko Ocvirk.

M. P.