Krško ima novega podžupana, to je Janez Jože Olovec

Iz Mestnega odbora SDS Krško so sporočili, da je bil z današnjim dnem na funkcijo podžupana Mestne občine Krško imenovan Janez Jože Olovec.

Z današnjim dnem, 15. 7. 2023, je bil na funkcijo podžupana Mestne občine Krško imenovan Janez Jože Olovec, ki je na lanskih volitvah za občinski svet kandidiral v četrti volilni enoti na listi Slovenske demokratske stranke. Prejel je 131 preferenčnih glasov, pred njim sta se uvrstila le Jože Olovec (165 preferenčnih glasov) in sedanji župan MO Krško Janez Kerin (159 preferenčnih glasov).

Novo potrjeni podžupan je že dlje časa aktiven v politiki. Pred tem je kandidiral tudi na lanskoletnih volitvah v Državni zbor, kjer se je v volilnem okraju Krško z 4024 glasovi uvrstil na drugo mesto med vsemi kandidati za poslance. Janez Jože Olovec je kot eden vidnejših članov Mestnega odbora SDS Krško že zadnjih nekaj let aktiven predvsem na področju občinske politike, in sicer je bil v prejšnjem mandatu član Odbora za družbene dejavnost, predseduje pa tudi lokalnemu odboru SDM, podmladku SDS.

Funkcijo podžupana je sprejel zaradi dobrega sodelovanja svetniške skupine SDS Krško z novim županom Janezom Kerinom. Prav zaradi uspešnega sodelovanja in podobne vizije z županovo ekipo verjame, da bo kot podžupan lažje uresničeval svojo vizijo Krškega in posledično pripomogel k še vidnejšim uspehom občine.

Kot zanimivost naj še dodamo, da je z današnjim nastopom funkcije Janez Jože Olovec postal trenutno najmlajši podžupan v vseh mestnih občinah v Sloveniji, na kar smo v Mestnem odboru SDS Krško še posebej ponosni, saj vemo, da mu izkušenj in volje do dela ne manjka. Prav tako upamo, da bo njegovo imenovanje služilo kot navdih mladim za vstop v politični prostor.

Vir: MO SDS Krško