Krško: Dve nesreči pri delu z zelo hudimi telesnimi poškodbami

Policisti so bili včeraj obveščeni o dveh nesrečah pri delu, ki sta se zgodili na območju Krškega. Prva je bila v krškem podjetju nekaj pred 12. uro, ob 16.50 pa so bili obveščenih še o nesreči v Malem Podlogu.

Nekaj pred 12. uro se je zgodila nesreča pri delu v podjetju v Krškem, kjer se je pri delu s strojem hudo poškodoval 19-letni delavec. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa je bil zaradi posebno hudih telesnih poškodb odpeljan v UKC Ljubljana.

Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so obvestili preiskovalno sodnico, državnega
tožilca in pristojnega inšpektorja za delo, ki so prišli na kraj nesreče.

Okoli 16.30 pa so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu in je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 42-letni moški v Malem Podlogu izvajal dela na strehi gospodarskega objekta in padel z višine okoli šestih metrov.

O nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico, državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. P.