Krško: Dobrodelni koncert za novo gasilsko cisterno PGD Veliki Kamen

Po intervenciji so v PGD Veliki Kamen ostali brez gasilske avtocisterne, 23. januar 2023 (vir: PGD Veliki Kamen)

Gasilska zveza Krško jutri, v nedeljo, ob 17. uri, pripravlja Dobrodelni koncert za novo gasilsko opremo. Koncert bo v telovadnici Šolskega centra Krško-Sevnica, Cesta krških žrtev, v Krškem.

Denar bo namenjen za nakup nove gasilske cisterne za PGD Veliki Kamen.

Spomnimo. Gasilcem se je pri posredovanju na intervenciji ob požaru 22. januarja 2023 zgodila prometna nesreča, v zahtevnih voznih razmerah je prišlo do zdrsa gasilske avtocisterne, ki se je skupaj s kar šestimi gasilci prevrnila na bok, nato na streho in zopet na drugi bok.

Vozilo se je na veliko srečo vseh prevrnilo na vrt in ustavilo zgolj nekaj centimetrov stran od gospodarskega objekta na eni in zgolj poltretji meter stran od stanovanjske hiše na drugi strani.

Gasilci na Velikem Kamnu so tako izgubili svojo gasilsko avtocisterno, ki so jo pred desetimi leti kupili sami iz lastnih sredstev od gasilskih kolegov PGD Brezje iz Maribora. Bila je rabljena – saj sredstev za novo niso imeli, bila pa je njihova! Z njo so v desetih letih vsako leto pomagali mnogim na različnih intervencijah. Nazadnje so se z gasilci iz preostale Slovenije z to cisterno, z ramo ob rami borili z ognjenimi zublji na Krasu. Čeprav je bila ta avtocisterna “gospa v letih”, je dobro služila svojemu namenu in skupaj z njo so premagali veliko različnih nesreč in požarov.

Celoten opis nesreče je na povezavi: tukaj 

Ker nesreča nikoli ne počiva, so tokrat primorani prositi za pomoč. Pomagamo lahko z donacijo SMS, na 1919, CISTERNA5 ali z nakupom karte in jih jutri obiščimo na dobrodelnem koncertu.

Vstopnina za koncert: 19 evrov
SMS donacije: CISTERNA5 na 1919

Vir: FB

PGD Veliki Kamen, nesreča 23. januar 2023

M. P.