Krško bo tudi letos kljub varčevanju praznično osvetljeno

V Mestni občini Krško so se odločili, da bo mesto tudi letos dobilo praznično okrasitev. Pri tem nameravajo poskrbeti tudi za varčevanje. Tako so namestili led svetila, ki porabijo manj energije, ter gorijo samo, ko se prižge javna razsvetljava.

V Krškem so tudi letos tradicionalno okrasili drogove javne razsvetljave, lipo na Hočevarjevem trgu, lipe na trgu pred kulturnim domom, smreko na krožišču na Vidmu, smrečice na pločnikih starega mestnega jedra, območje zaprto za promet ob drsališču ter Zaton. Povsem na novo pa so letos okrašeni atrij Mencingerjeve hiše in pročelje Čebelarskega mozaika.

Trenutno prazen pritličen prostor stavbe na Cesti krških žrtev 53 je občina po idejah Zavoda Knof okrasila kot pravljično dnevno sobo dobrotnika ter popravljalnico igrač za potrebe prireditev za otroke, ki jih namerava v decembru izpeljati več zavodov in organizacij. Okrasitev omenjenega prostora sledi ideji Zavoda Knof, da so vsi elementi reciklirani ali že večkrat uporabljeni.

Na pobudo organizatorjev prireditev so okraske izdelali otroci in z njimi okrasili smrečice na pločnikih starega mestnega jedra. Novo tematiko okrasitve imajo tudi Josipinin park in park pri Valvasorjevi knjižnici.

A. M.