Krško: 10-letnica kradla v trgovskem centru

V trgovskem centru v Krškem je varnostnik tik pred zapiranjem zalotil 10-letnico, ki si je nabrala za 57 evrov suhomesnatih izdelkov in nameravala iz trgovine brez plačila. Policisti so na policijsko postajo povabili mamo 10-letnice, o dogodku pa bodo obvestili tožilstvo in center za socialno delo.

Sevniški policisti so v Tržišču obravnavali štiri mladostnike, stare 14 in 15 let. Trije od njih naj bi metali kamenje v spomeniški vlak na železniški postaji in razbili dve šipi. Pogovorili se bodo s starši, nato pa ustrezno ukrepali.

Nekaj minut pred zaprtjem trgovine v Šentjerneju je varnostnik klical policiste zaradi več mlajših oseb, ki so razgrajali po trgovini. Ali so med tem tudi kaj odnesli, bodo še ugotovili. Nekaj minut zatem so dobili še prijavo o skupini mladostnikov, ki je v Šentjerneju metala kamenje na vozilo. Prometni policisti, ki so bili takrat v Šentjerneju, so kmalu zatem izsledili sedem oseb, starih od 18 do 13 let, ki bi lahko prišle v poštev za oba dogodka. Policisti bodo pregledali posnetke videonadzora, preverili, ali je bilo kaj ukradenega in na policijsko postajo povabili starše otrok in mladoletnikov. Glede na ugotovitve bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, pa tudi center za socialno delo.

Že popoldne je v isti trgovini 28-letnik žalil in grozil trgovki. 28-letnika iz okolice Šentjerneja so izsledili in mu napisali plačilni nalog. Zaradi groženj, premoženjskih kaznivih dejanj in lahkih telesnih poškodb so 28-letnika že večkrat kazensko ovadili.

Vir: PU Novo mesto