Krški policisti s pomočjo informacij občanov prijeli vlomilca

Policisti so bili včeraj okoli 12. ure obveščeni o dveh sumljivih osebah, ki bi se na območju Spodnjega Starega Grada lahko pripravljali in izvrševanje kaznivih dejanj.

Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so v razgovorih z občani pridobili koristne informacije o opisu neznancev in smeri njunega bega.

Prav na podlagi teh podatkov so policisti PP Krško okoli 16. ure na območju Spodnje Libne izsledili in prijeli dva mladoletnika.

Ugotovljeno je bilo, da sta storilca vlomila v stanovanjsko hišo v Spodnjem Starem Gradu. Odtujila nista ničesar, z vlomom pa sta povzročila za okoli 1500 evrov premoženjske škode.

Osumljenca, ki sta pobegnila iz vzgojnega zavoda, so pridržali in ju predali osebju zavoda. Po zaključeni preiskavi bodo zoper oba na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Za odgovorno ravnanje se policisti zahvaljujejo vsem občanom, ki so bili pozorni na sumljive okoliščine v njihovem okolju in so policistom posredovali informacije, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. P.