Krški mestni svet se je sestal na ustanovni seji

V Krškem se je v četrtek na ustanovni seji sestal nov 30-članski občinski svet. Najprej je potrdil mandate mestnim svetnikom, nato pa sprejel ugotovitveni sklep o izvolitvi novega župana Janeza Kerin. Ta je v nagovoru mestnim svetnikom dejal, da bo svojo dolžnost opravljal vestno in odgovorno.

Konkretnih dogovorov o morebitnem koalicijskem sodelovanju še ni, Kerin pa pričakuje, da bodo sestavili dobro ekipo.

Za uspešen razvoj Mestne občine Krško v teh hitro spreminjajočih se časih po oceni Kerina potrebujejo drugačno razmišljanje in delovanje. Ob tem je zagotovil, da bo z ekipo sodelavcev naredil vse, da to drugačno razmišljanje tudi uresničijo.

Glede sodelovanja v občinskem svetu je za STA povedal, da so vse v občinski svet uvrščene stranke pozvali, naj oddajo svoje predloge in zamisli za sestavo posameznih komisij in odborov. Hkrati pa potekajo tudi pogovori glede morebitnega sodelovanja med posameznimi strankami in neodvisnimi kandidati.

Konkretnih dogovorov še ni. Lahko pa oceni, “da kaže na dobro in da bodo uspeli sestaviti dobro ekipo, ki bo voz Mestne občine Krško potegnila naprej”, je še dejal Kerin.

V mestnem svetu Mestne občine Krško se je sicer na zadnjih volitvah spremenila razporeditev moči. SLS, ki je imela v preteklih mandatih največ svetniških mest, v njem ne prevladuje več. Največ svetniških mest je pripadlo novincu Gibanje Svoboda, drugi po moči sta SDS in SLS, sledita jima listi kandidatov drugega kroga županskih volitev – Kerina in Dušana Šiška.

A. M.