Kronika: Zasežen ukraden avtomobil

Zaseženo vozilo (foto: PU NM)

Zasegli ukraden avtomobil

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je včeraj okoli 21. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land Rover. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, na katerem so bile predrugačene številke šasije. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil leta 2015 ukraden v Italiji. 46-letnemu državljanu Hrvaške so avtomobil zasegli in z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo Krško.

Nezakonito prestopil državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Kosova, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Nesreča pri delu z vrtnim traktorjem

Včeraj nekaj pred 18. uro so bili krški policisti obveščeni, da naj bi se v Drenovcu pri Leskovcu pri delu z vrtnim traktorjem poškodoval moški. 81-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški z vrtnim traktorjem kosil po brežini in se z vozilom prevrnil. Ob prevračanju je padel s traktorja, vozilo pa je obstalo na njem. Policisti bodo o nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

PU NM