Kronika: Z osebnim avtomobilom trčil v ograjo in drevo, vozil pod vplivom alkohola, odtujili 60 kg mesa….

pixabay.com

Z osebnim avtomobilom trčil v ograjo in drevo

Sevniški policisti so bili 20. 1. zvečer obveščeni, da naj bi voznik osebnega avtomobila BMW X3 v Sevnici trčil v ograjo ob prodajalni in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa vozila so voznika izsledili. 63-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Ugotovili so, da je voznik na Savski cesti zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo in jo prebil in kasneje trčil še v drevo. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1700 evrov. Vozniku motornega vozila se za omenjene kršitve izreče tudi 19 kazenskih točk.

Vozil pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 20. 1. zvečer v Logu na območju Sevnice ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog

Zasegli vozilo

Med kontrolo prometa v Žabjeku pri Podbočju so krški policisti 19. 1. dopoldne ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Iz zamrzovalne skrinje odtujil okoli 60 kg mesa

V kraju Ženje na območju Krškega je 19. 1. nekdo vstopil v odklenjen gospodarski objekt in iz zamrzovalne skrinje odtujil okoli 60 kg mesa.

Vlom

V kraju Brezina na območju Brežic je med 20. 1. in 21. 1. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Zasegli ukradeno motorno kolo

Na mejni prehod Rigonce je 20. 1. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled motornega kolesa, ki ga je voznik prevažal na prikolici avtomobila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bilo motorno kolo v septembru ukradeno v Veliki Britaniji. Yamaho YZF 450 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

PU NM