Kronika: Vse več nezakonitih prestopov državne meje

pixabay.com

Pri pregledu dnevnega poročila opažamo, da je vse več nezakonitih prestopov državne meje, ki se v večini odvijajo ravno na našem mejnem prehodu.

Zbrali smo objave zadnjega tedna in videli, da je prestopnikov vse več. V večini so Alžirci, Albanci in Palestinci. Ne vemo, kam so bili ti ljudje namenjeni, vendar dvomimo, da so si zaželeli ostati v Sloveniji. Prilagamo poročila zadnjih dni. Zanimivo je ravno to, da so mejni prehodi vse bolj varovani, vendar nezakoniti prestopi meje se povečujejo.

Novomeški prometniki so v noči na 5. 5. v Smedniku izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine nezakonitega  prehoda  še  preiskujejo,  po zaključenem postopku pa ju bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški  policisti  so  v  noči  na 5. 5. med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Slovenski vasi izsledili 23-letnega državljana Albanije, ki je  nezakonito  prestopil državno  mejo. Po  zaključenem postopku ga bodo predali hrvaškim policistom.

Policisti  Policijske  postaje  Brežice  so  v  jutranjih  urah pri naselju Ribnica izsledili in prijeli 24-letnega in 31-letnega državljana Albanije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo pri Slovenski vasi. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

1. 5. v jutranjih urah so policisti pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 1. 5. dopoldne med opravljanjem mejne kontrole v dveh tovornih vozilih našli dva državljana Alžirije in državljana Maroka, ki so se skriti v tovornih delih vozil skušali izogniti mejni kontroli. Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska postaja NM

N. N.